Behandelingen

Eerste afspraak

Wat kunt u verwachten bij uw eerste bezoek?

 

Voor een eerste bezoek aan de praktijk moet u zich wel eerst even inschrijven. Dat kan via de website of telefonisch op een veilig en snelle manier. Tijdens de intake maken we kennis en nemen we samen een aantal vragen door over uw gezondheid, mond en gebit. Vervolgens kijken we naar de conditie van uw gebit en welke behandeling het meest geschikt is. In sommige situaties voeren we direct na de intake een behandeling uit. Daarbij hoort voorlichting, instructie en professionele gebitsreiniging. Wanneer er meer behandelingen nodig zijn bespreken we dit met u. Zo nodig kijken we naar de vergoeding door uw aanvullende verzekering. U krijgt in dat geval een kostenbegroting mee.

 

Belangrijk om mee te nemen voor de eerste afspraak:

  • Uw geldige legitimatie en uw verzekeringspasje.
  • De verwijsbrief van de tandarts of verwijzer indien u deze heeft.
  • Eventueel aanvullende behandelgegevens.

Vervolgafspraken

 

Behandelplan

Aan de hand van de intake bekijken we hoe we u kunnen helpen en welke behandeling voor uw gebit het meest geschikt is. Als we tijdens de intake vaststellen dat er sprake is van uitgebreide ontsteking van het tandvlees en gebitsreiniging niet voldoende is, stellen we een behandelplan op. De te doorlopen stappen en de kosten hiervan worden besproken. U kunt hierna zelf beslissen om wel of niet te starten met de behandeling.

Behandeling

Bij aanvang van elke behandeling beoordelen we het niveau van zelfzorg en sturen deze bij m.b.v individuele voorlichting en instructies over het gebruik van bijv. de electrische tandenborstel, stokers en interdentaal ragers. Hierna voeren we een behandeling uit zoals het grondig reinigen van uw gebit. Hierbij verwijderen we tandsteen en aanslag van koffie/thee en polijsten we het gebit. Na gebitsreiniging ziet u direct resultaat.

Nazorg

Na een uitgebreide eerste behandeling is nazorg erg belangrijk. Wij doen er alles aan om problemen aan uw gebit te voorkomen. Maar het is ook belangrijk dat u thuis uw gebit goed blijft verzorgen. Toch komt het voor dat er weer nieuw tandsteen ontstaat en de voorlichting en instructie aangepast moet worden. Ons advies is dan ook om regelmatig naast het bezoek aan de tandarts ook de mondhygiënist te bezoeken. Hoe vaak u langskomt is per persoon verschillend. Dat kan 1, 2 of 3-4x per jaar zijn.